David Popovici calificat în semifinalele probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice

Semifinalele vor avea loc duminică, de la ora 21:51, ora României.

Foto: Facebook/David Popovici
Foto: Facebook/David Popovici

David Popovici s-a calificat în semifinale la proba de 200 metri liber cu cel mai bun scor. Înotătorul român a reușit un timp 1:45:65, fiind primul care a încheiat proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul român a fost urmat pe podium de belgianul Lucas Henveaux și de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, potrivit digi24.ro.

David Popovici a avut și cel mai bun timp per total, din toate cele patru serii. Semifinalele vor avea loc duminică, de la ora 21:51, ora României.

David Popovici a luat de medalia de aur la proba de 200 metri liber la Campionatele Europene de natație de la Belgrad și astfel și-a păstrat titulatura de campion european, De asemenea, la europenele din 2022 de la Roma, sportivul român a reușit să obțină două medalii de aur, la proba de 100 și 200 metri liber. În jur de 10.500 de sportivi participă în 32 de sporturi la Jocurile Olimpice pentru 329 de medalii. Cei mai buni se vor întrece pentru cel mai important premiu olimpic: medalia de aur. Iată cât valorează, de fapt, o astfel de medalie.

Un articol Forbes arată care e valoarea reală a medaliei de aur câștigată de un atlet la Jocurile Olimpice

Materialele folosite pentru medaliile de aur, argint și bronz pot fi măsurate. În jur de 950 de dolari valorează o medalie de aur de la Olimpiadă de la Paris din acest an. Potrivit articolului Forbes, anul acesta este posibil să fie cea mai mare valoare a oricărei medalii de aur din istoria jocurilor moderne. Principalul motiv: prețurile record pentru aur. Aceasta depășește recordul de 708 dolari pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Toate medaliile din acest an au 85 de milimetri lățime și 9,2 milimetri grosime.

Canicula modifică efectul medicamentelor asupra organismului