Bianca Brad (53 de ani) este una dintre persoanele care și-a dus suferința, nu doar pe piciore, dar mai ales, în tăcere, diagnosticul cu cancer mamar primit în urmă cu 6 ani i l-a dezvăluit mamei sale recent, după ce pericolul a trecut, relatează Cancan.
„În urmă cu șase ani am fost diagnosticată cu cancer la sân, în 2015. A fost un șoc mare. Inițial am vrut să fac tratamentul convențional dar în urmă unei întâmplări, m-am răzgândit și am mers cu medicina alternativă. Șase ani de zile nu am spus nimic pentru că am vrut să o protejez pe mama mea, care a aflat azi, chiar înainte să vin aici, la acest eveniment! Șase ani de zile am fost pe terapii, am trecut prin perfuzii peste perfuzii, milioane de bani, milioane de suplimente, totul făcut în tăcere… am fost singură! De câte ori am crezut că nu mai pot, m-am rugat!”, a povestit Bianca Brad, la Prima TV, citată de Cancan.
Bianca Brad, o viață plină de drame
Când o privești pe Bianca Brad, cu acel zâmbet frumos, în gând îți vine imaginea unei persoane foarte fericite, „de invidiat”. Însă ce se ascunde în spatele zâmbetului, dramele prin care a trecut Bianca, te fac să îți „recalibrezi” gândurile. Fostul fotomodel, și-a peirdut fiica, nenăscută, în urmă cu 13 ani, apoi a venit diagnosticul de cancer mamar. A decis să se opereze, iar acum, potrivit propriilor declarații este foarte bine.
„Am fost operată pe 8 aprilie cu reconstrucție imediată. Acum sunt foarte bine. Nu mă mai interesează ce spune lumea, că o sa revină cancerul. Important e să lași frica în voia lui Dumnezeu. Dacă crezi în Dumnezeu, frica nu are loc. Încercările ne sunt date în viață spre binele nostru. Și eu am fost revoltată. Întâi am zis că mi-a luat fetița. În 2013 am avut alt șoc, de la care mi s-a tras această boală. Dar am reușit s-o înving numai cu ajutorul lui Dumnezeu”, a mai spus Bianca Brad.
În România cancerul mamar reprezintă mai mult de un sfert din totalul cancerelor la femei. Numărul celor care mor prematur anual din cauza acestuia este de 2.779. Diagnosticarea precoce a cancerului de sân este cea mai bună abordare pentru creșterea ratei de supraviețuire cu o calitate bună a vieții. În unele țări dezvoltate rata supraviețuirii de 5 ani a pacientelor cu cancer mamar depășește 80% datorită depistării timpurii, potrivit unui raport al INSP din 2019.
Citește și: Olivia Steer nu se teme de coronavirus, dar preferă plaja pustie de la Limanu