Conducerea Poliției Locale Bacău a solicitat Primăriei acordarea pentru angajații instituție a unei serii de sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă.
Medicii DSP au stabilit condițiile de muncă ale polițiștilor locali, susținând că ar suferi de „febră musculară” deoarece scriu prea mult la tastatură și stau prea mult în poziția șezut
Alăturat cererii, conducerea PLB a atașat o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente, potrivit ziare.com.
Buletinele emise de DSP Bacău atenționează asupra modului în care au fost realizate. Acestea par, în anumite cazuri, lipsite de orice logică. Astfel, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, buletinul precizează că șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. De asemenea, șoferii sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”, constatări care nu par să aibă legătură cu activitatea unui șofer.
De asemenea, în cadrul buletinului ce vizează intituția, se mai arată că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire.
Potrivit DSP Bacău, aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC. Adică, polițiștii locali fac febră musculară de la tastat la calculator. De asemenea, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des. Buletinele vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri, conducerea Poliției Locale susținand că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.