Dan Bittman este afectat de pandemie ca mulți alții dintre români. Doar că vizibilitatea i-a permis să fie ceva mai vocal decât omul de rând, ba chiar să afirme că nu prea mai contează în România, după ce i-au fost restrânse o serie de drepturi, printre care dreptul la muncă. Astfel, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV, întâiul conspiraționist al țării și-a exprimat, din nou, frustrările privind pandemia, dar și în legătură cu măsurile impuse de autorități. De altfel a ținut să sublinieze că a fost nevoit să se adapteze situației actuale, fără evenimente publice, fără concerte, fără multe.
„N-am încotro. Am învățat în doi ani de zile că nu prea contez în țara asta, în sensul ca drepturi – drepturi în sensul că mi-a fost curmat, ca să zic, dreptul la muncă în ultimii doi ani și atunci mă adaptez, n-am încotro, am învățat. (…) Încerc să supraviețuiesc în limitele legii, că n-avem încotro. Când se dă startul și scade numărul de infectări, e o lipsă de predictibilitate uriașă, parcă am fi așa la linia roșie și toată lumea începe să alerge, apar impresarii, sună, hai că se mai poate, hai cu 30% din sală, hai cu 10%, hai cu 50%… e o nebunie întreagă! Din păcate, da, e o strecurare din aceasta, o strecurătoare. Nu e foarte veselă situația…”, a declarat Dan Bittman, la B1 TV.
Părerile lui Bittman, tranșate
Fiecare om are dreptul la o opinie, mai ales în democrație, dar în momentul în care aceste păreri fac parte din sfera conspirației, să nu mire pe nimeni dacă cei avizați le tranșează și încearcă să prezinte aspectele medicale, căci despre astea au fost cele mai multe dintre opiniile lui Bittman: pandemie, măști, vaccinuri.
„Încerc să nu mă mai implic, adică se pare că e o problemă dacă ai păreri. În România trebuie să n-ai păreri, trebuie să stai, să taci, să îți vezi de ale tale. Eu am «greșit», mi-am spus o părere, lumea m-a luat, m-a făcut, m-a dospit așa în toate felurile, dar și lumea trebuie să înțeleagă că avem dreptul totuși la păreri fiecare în felul lui. Nu trebuie să ne sărim la gât unul altuia, că până la urmă nu sunt eu cel care diriguiesc lucrurile aici în România, sunt cei care ne conduc și ei fac ce fac, e problema lor. Ei sper să răspundă, deși nu răspunde nimeni de nimic în România”, a adăugat Dan Bittman. De altfel, acesta susține că trupa Holograf a avut numai șase concerte într-un an de zile, adică echivalentul a două săptămâni dinaintea pandemiei.
Însă, la vremuri noi nu putem merge înainte cu „obiceiuri” vechi. Cu toții am trecut în acești ultimi doi ani prin „valea plângerii”, dar nu a ne plânge în pumni este soluția.
Citește și: Dan Bittman, convins că pandemia „a fost puțin pusă la cale”