Medici oncologi de la Spitalul Municipal Timișoara, prinși în flagrant cu șpagă de la pacienți

Ofițerii DGA au efectuat percheziții la domiciliile acestora

Șase medici și o asistentă de la Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara au fost puși sub control judiciar, pentru că au primit mită de la pacienți aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale.

Medicii, dar și asistenta, ar fi primit mită de la pacienți sau aparținători ai acestora aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

„În cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș se efectuează cercetări într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită în formă continuată (multiple acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1 rap. la art. 35 alin. 1 C. pen. cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000, respectiv dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, fiind vizată, în principal, presupusa activitate infracțională a 6 medici chirurgi și o asistentă medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara – Clinica de Chirurgie Generală 2 – Oncologie”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Nouă percheziții au avut loc la Spitalul Municipal Timisoara şi la locuinţele unor cadre medicale. Un medic a fost ridicat de ofiţerii DGA, în urma unui flagrant, după ce asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, potrivit stiripesurse.ro.

Ofiţerii DGA au făcut 9 percheziţii în Timişoara, la Spitalul Municipal şi la locuinţele unor cadre medicale de la această instituţie sanitară.

Un medic de la Secţia de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal a fost ridicat în urma unui flagrant. Asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica. Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică. Percheziţiile au avut loc în 7 locuinţe de cadre medicale. Alte două au fost făcute la Spitalul Municipal Timişoara, in Camera de Gardă şi Ambulatoriu, precum şi la Secţia de Chirurgie Oncologică.

Mai multe cadre medicale au fost duse audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

La aceeasi Secţie de Chirurgie Generală Oncologică, în anul 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru luare de mită. Acesta era pe atunci şeful secţiei, iar anterior fusese chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara. În 2023, Mazilu a fost condamnat de Tribunalul Timis în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită în formă continuată. Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi activează şi într-o clinică privată din Mehedinţi.

Dată alegerilor prezidențiale, stabilită de Guvern