România rămâne țara tuturor posibilităților, mai ales când vine vorba de bani: salarii neplătite la timp, salarii prea mici, pensii promise și pensii nesimțite, prezentate sub denumirea de ”speciale”. Bani speciali pentru indivizi la fel de speciali.
Ne situăm printre țările cu cel mai mic salariu mediu din sectorul privat, angajații câștigând în medie cu 93 de euro mai puțin decât cei din Ungaria și cu 263 de euro în comparație cu Polonia. Cu excepția Bulgariei, ne putem ”mândri” cu mult naționalism și cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. Dar, până și vecinii bulgari își resuscitează cât de cât economia pe durata sezonului estival. Cu un mic ajutor de la români care preferă snobismul și Nisipurile de Aur.
Salariații din România câștigă de trei ori mai puțin și nu există termen de comparație cu state ca Germania sau Austria. Cu alte cuvinte, am fost, suntem și vom continua să fim un banc bun când vine vorba de salarii.
”În luna iulie 2020, în activitățile din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a crescut față de luna precedentă ca urmare a reluării activității anumitor agenți economici, prin continuarea aplicării măsurilor de relaxare, a realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcție de contracte/proiecte) ori a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, de vacanță, al 13-lea salariu ori pentru performanțe deosebite), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).
De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie din unele activități economice”, notează INS.
Citește și: Mașina lui Nicușor Dan: mai bătrână ca bătrânețea