Angajații Muzeului Astra din Sibiu gătesc pentru vizitatori cu produse din recolta muzeului, de Ziua Națională a României, potrivit g4media.ro.
De 1 decembrie, Ziua Națională a României, Muzeul ASTRA, a pregătit un program axat pe trei coordonate, gastronomie, educație și interactivitate, activitățile fiind organizate în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, între orele 10-15.
Astfel, vor fi folosite produse ale muzeului, preparatele fiind gătite de angajații muzeului, care vor folosi în acest scop recolta din grădina Muzeului ASTRA. Astfel, din cămara muzeului, angajații vor găti pentru vizitatori produse de post sau ,,de dulce”, dar și rețete din perioada interbelică, fiind astfel marcată unitatea și diversitatea ruralității din ,,România dodoloață”.
„Rolul evenimentelor gastronomice este de a conștientiza hrana ca sustenabilitate, modul în care gospăodăria rurală își drămuia resursele și modele din trecut care ar putea fi adaptate astăzi pentru reducerea risipei alimentare inexistente, odată, în mediul rural din România. Dorim să marcăm ziua de 1 decembrie și prin asemănările gastronomice din regiunile istorice”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager Muzeul ASTRA.
Miercuri, 30 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Andrei, fiind dezlegare la pește, Muzeul Astra invită vizitatorii la degustarea unor rețete bazate pe pește de apă dulce din bazinul hidrografic al României
Se va servi crap românesc, borș din peste, plachie și icre de știucă, toate pregătite după un rețetar folosit în bucătăria rurală românească. Joi, 1 decembrie, tot din și în gospodăria muzeului, la Târgul de țară, se va pregăti supă din carne de rață și friptură de rață cu garnitură de cartofi, varză cu carne de oaie, specifică păstorior transhumanți. Vineri, 2 decembrie, se va găti cartofi fierți cu moare de varză, mazăre grasă (fasole) cu ceapă rântăluită (pentru cei care postesc) și cârnați prăjit.