Trei refugiați ucraineni salvați din Munții Maramureșului de către salvamontiști

Salvamontiștii le-au acordat primul ajutor şi le-au oferit hrană şi ceai cald

Salvamont
Salvamont. Sursa foto: salvamont Romania

Trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost recuperaţi, joi noaptea, de o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi salvamontişti, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit ziare.com.

Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au ajuns la cei trei ucraineni şi după ce le-au acordat primul ajutor şi ulterior le-au oferit hrană şi ceai cald i-au pregătit în vederea coborârii de pe munte.

Cei trei cetăţeni ucraineni au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. Au refuzat transportul la unitatea medicală, fiind preluaţi de autorităţile competente”, a spus Dan Benga. În cursul serii de miercuri, Salvamont a fost solicitat să recupereze şi extragă din Munţii Maramureşului trei cetăţeni ucraineni cu vârste de 21, 24 şi 29 de ani, etenuaţi. Unul dintre ei avea probleme medicale. Ucrainenii nu mai aveau provizii, apă. Oboseala acumulată i-a împiedicat sa se mai deplaseze. Salvamont a format echipă cu poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului pentru recuperarea ucrainenilor aflaţi pe munte.