Emanuel Ungureanu a ales o nouă luptă: împotriva fumătorilor de orice fel. Și împotriva oricărui partid care nu este USR.
USR ne vrea nefumători iar Camera Deputaților ne vrea vicioși. Pe scurt: legea care definea țigările electronice și dispozitivele de încălzit tutunul ca fiind toxice a fost respinsă.
Nu s-au făcut prea multe studii și încă nu se știe cât de nocive sunt. Până la urmă, e alegerea fiecăruia. Mult controversatele țigarete electronice au devenit, ce-i drept, cam populare. Sunt ușor de achiziționat, sunt etichetate ca ”legale” și mai puțin nocive.
”Banii industriei tutunului au fost mai puternici decât interesul public legitim de a ne proteja copiii de invazia acestor dispozitive care răspândesc moartea.
În total dispreț față de jurământul solemn depus în Parlament, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pesedistul Florin Buicu, a organizat sau participat, în mai multe rânduri, la ședințe de promovare a produselor toxice ale industriei tutunului, chiar în Camera Deputaților, alături de hoața de Sorina Pintea, fostă ministru al Sănătății.
La aceste întâlniri au promovat minciunile încălzite ale industriei tutunului și alte figuri triste din PNL ca europarlamentarul Bușoi Cristian sau, și mai grav, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila.
Tentaculele caracatiței mafiei tutunului s-au întins până în Ministerul Sănătății, acolo, „săgeata” poartă un nume, Georgeta Bumbac, și agentul mafiei industriei tutunului este reprezentanta JTI, Gilda Lazăr”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu, autorul inițiativei legislative, pe Facebook.
Am mai zis: e alegerea fiecăruia cum își gestionează sănătatea. Și plămânii. Și viciile. Și portofelul. Cred că Emanuel ar fi fericit cu mai multe restricții, totuși. Pare genul de om care se vrea etalon de viață, frumusețe și sănătate. Doar că am încetat să mai urmăm un exemplu, de undeva de prin 1989.
Că alegem tutunul clasic sau țigareta electronică rămâne o alegere strict personală. Că acuzăm alte partide de alegerea noastră e un pic cam exagerat. Să fie oare nevoia de atenție?
Citește și: Declic și copiii de 13 ani care aleg țigările electronice