Avocatul Adrian Cuculis a analizat lunile de pandemie, noile motive de ceartă, divorț și violență. Este un an care recomandă distanțarea, dar și un an care implică prea puțină distanțare, atunci când împarți același acoperiș și același aer cu familia. Iar dacă unii nu au reușit câteva luni să-și vadă familia, alții au făcut exces de timp împărțit cu rudele.
Unii pot gestiona timpul în doi. Alții, nu. Nu este vorba doar de cuplurile căsătorite, este vorba de faptul că suntem diferiți. Și că, în timp ce unii au nevoie de timpul propriu, alții au nevoie de socializare, atenție și apropiere. În momentul în care intervine violența, lucrurile se schimbă. Și nu, pandemia nu trebuie niciodată să fie un motiv pentru violență. În realitate, nu există motiv pentru violență. Poate, doar, autoapărarea.
Ce spune avocatul și unde poate ajunge violența:
”Dosarele vizează nu numai divorțuri, ci și alte chestiuni legate de viața de cuplu – stabilirea domiciliului pentru minori, programul de vizitare a acestuia, partajarea bunurilor.
Viața de cuplu e și viața celor care nu sunt căsătoriți. Nu trebuie să divorțeze. Dar când vor să plece din țară, trebuie să își ceară acordul unul altuia și atunci apar nemulțumiri.
Vorbim despre cupluri care se despart, iar când intervine ruptura, minorul devine moneda de schimb și părinții se atacă reciproc.
Au apărut noi motive de divorț, pentru că, stând mai mult în același imobil îți dai seama de anumite efecte pe care, plecând la muncă, nu le vedeai sau erau estompate.
Au fost cazuri de violență domestică, legea a fost modificată și avem implementată violența domestică pe partea cibernetică. Stau în casă, unul într-o cameră, celălalt în alta și se amenință.
Astea se transformă în probe în proces – <uite ce mi-ai spus, uite ce mi-ai făcut>.
Unii și-au trimis copiii la bunici și și-au dat seama că, nemaiavând grijă de minori și-au dat seama că nu se mai înțeleg”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.
Citește și: Doi deținuți au fost eliberați din greșeală și nu e vorba de Dragnea