Aproape 100 de școli din județul Galați, închise din cauza condițiilor meteorologice

Decizia a fost luată de către Ministerul Educației

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Luni, 30 septembrie, aproximativ 100 de unități de învățământ din județul Galați își vor suspenda activitatea din cauza condițiilor meteorologice extreme, potrivit stiripesurse.ro.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod roșu de ploi, cantitățile de apă prognozate fiind între 80 și 100 l/mp în centrul și vestul județului.

În urma acestui avertisment, autoritățile au decis ca 98 de școli și grădinițe din 23 de localități să rămână închise. Măsura afectează atât elevii, cât și cadrele didactice, iar suspendarea cursurilor are ca scop protejarea siguranței acestora. De asemenea, situația gravă din județ, care implică inclusiv evacuări, nu permite desfășurarea cursurilor în format online. Ministerul Educației a precizat că școlile afectate vor decide ulterior măsurile pentru recuperarea orelor pierdute. În acest context, autoritățile locale continuă să monitorizeze situația și să ia măsuri pentru prevenirea accidentelor sau a altor incidente cauzate de vremea severă

Decizia de suspendare a cursurilor în aproximativ 100 de unități de învățământ din județul Galați, inclusiv școli și grădinițe, a fost luată ca urmare a ploilor torențiale care au lovit puternic localitățile afectate.

Codul roșu emis de Administrația Națională de Meteorologie a impus măsuri urgente pentru protejarea siguranței elevilor și cadrelor didactice. Autoritățile locale monitorizează continuu situația pentru a asigura că toți cei implicați sunt în afara pericolului. Recuperarea orelor pierdute Ministerul Educației a subliniat că orele pierdute vor fi recuperate, iar consiliile de administrație ale școlilor afectate vor decide calendarul de recuperare. În funcție de situația specifică a fiecărei școli, orele ar putea fi reprogramate în weekend-uri sau la finalul semestrului, astfel încât programa școlară să fie respectată în întregime. Autoritățile îndeamnă comunitatea să urmeze recomandările meteorologilor și să ia toate măsurile necesare pentru a rămâne în siguranță.

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Moldova și Transilvania