Doi alpiniști nevăzători pornesc într-o expediţie în premieră pentru România, pentru a cuceri vârful Aconcagua, de peste 6.900 de metri, cel mai înalt din America de Sud. Alex Benchea, cel care a urcat pe Kilimanjaro, tot în premieră naţională, va face echipă cu Răzvan Nedu, căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, potrivit digi24.ro.
Răzvan Nedu a declarat că una din provocările sale zilnice este să dea mai departe, să îi învete pe alții să se cățere, să evolueze, să aibă încredere în ei, nefiind neapărat să ajungă toți campioni sau să câștige medalii.
„Dar să ajungă toți în stare să-și găsească un vis, să lupte pentru el și să fie independenți. Ăsta e mesajul pe care îl ducem pe acest vârf. Persoanele cu dizabilități pot să facă lucruri, nu sunt ceva fragil care trebuie ținute într-o bulă, ci ajutate să facă lucruri mărețe.”, a declarat Radu Nedu.
Răzvan Nedu este ambițos și curajos, reușind să mobilizeze mulți copii și tineri să facă mișcare și să-și descopere adevăratul lor potențial.
Răzvan Nedu va merge cu Alex, colegul lui, în cea mai provocatoare experiență de până acuma, Aconcagua, în perioada 2-24 decembrie. „Aconcagua, fiind cel mai înalt vârf de până acum pentru noi, 6962 m, va avea diverse provocări, o să dormim mereu în cort, partea de aclimatizare, rezistență la frig. Ne simțim pregătiți și hotărâți, singura dorință e să fie vreme bună. Mont Blanc, Elbrus sau Kilimanjaro. Sunt câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume, unde unii oameni nici nu îndrăznesc să viseze că vor ajunge.”, a declarat Răzvan Nedu.
Alpinistul clujean Alex Benchea a reușit acest lucru, deși este nevăzător din naștere
” Pasiunea vieții mele e muntele, am 4 ani și jumătate de când urc pe munte. Mă face fericit și prin asta simt că pot încuraja și alți oameni să-și depășească limitele, să-și dorească mai mult de la viață. Ce-mi doresc de la Moș Crăciun? Vreme bună pe Aconcagua și să mă întorc cu un rezultat satisfăcător, experiența în sine va fi ceva nou și să am ce povesti oamenilor”, a declarat alpinistul Alex Benchea. Expediția pe Aconcagua va dura trei săptămâni.
Primul medicament experimental care încetinește evoluția bolii Alzheimer