Şeful CNAIR, Cristian Pistol a anunţat, după ce un bărbat a murit după ce un bolovan a căzut pe autoturism în defileul Valea Jiului, că a cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să facă verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane, potrivit g4media.ro.
Un grav accident rutier a avut loc, duminică după amiază, pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, un bolovan desprins de pe un versant căzând peste un autoturism şi intrând prin parbriz
Potrivit datelor furnizate de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române evenimentul s-a produs pe DN 66 – E 79, în Defileul Jiului, la kilometrul 117+900 de metri, în localitatea Bumbeşti-Jiu din judeţul Gorj.
„Un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz. Şoferul este inconştient, fiind efectuate manevre de resuscitare asupra sa”, transmit poliţiştii.
Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină. Șoferul, aflat în stop cardio-respirator, a decedat. ”Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent şi facem tot ce este posibil să protejăm participanţii la traficul rutier de pietre şi copaci care pot cădea de pe versanţi”, spune şeful CNAIR.
Cristian Pistol afirmă că, deşi situaţia nu a putut fi prevăzută, vrea să continue să căute soluţii şi să mărească nivelul monitorizării acestor versanţi la nivelul DRDP-urilor, pentru reducerea producerii unor astfel de riscuri.
Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase
. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre, fiind primul eveniment soldat cu deces de pâna acum, a comunicat DRDP Craiova. Insittuția mai transmite că piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic, situaţia fiind total impredictibilă.”Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zonâ cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepartăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire.. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, mai precizează instituţia.
Un incident similar a avut loc în luna martie, în Defileul Jiului, cun bolovan desprins de pe versant a lovit roata unei maşini aflate în trafic, însă atunci nu s-au înregistrat victime.