Există 5 tipuri de oameni cu ocazia coronavirusului:
1. Relaxatul
Practic, de la el au plecat toate problemele. Fiind un tip atât de relaxat, băiatul a decis să dea o șansă virusului. A luat virusul, a îmbrățișat virusul, s-a pupat bine cu virusul și a și scăpat de virus. Norocul începătorului. Între timp, neștiind că e infectat, a infestat vreo 10 inși la fel de relaxați. La rândul lor, au decis să infesteze și ei încă niște sute. O nimica toată. Dacă se ajunge la extincția speciei umane, puteți da vina, cu încredere, pe relaxarea lui. Partea bună e că e foarte ușor de depistat: se plimbă în șlapi, strănută pe lume și se mișcă extrem de lent.
Compatibilitate: absolut orice tip în șlapi care strănută pe lume și se mișcă extrem de lent.
2. Dramaticul
Departe de a fi foarte pesimist sau foarte speriat, dramaticul este genul de om care nu poate fi fericit dacă nu există ceva dramă. Un nou deces? Dramaticul te va informa cu jale și suferință și, da, te va acuza de lipsă de empatie, când tu doar vrei să-ți menții psihicul în parametri normali. A crescut numărul celor infectați? Un nou status pe Facebook în care dramaticul dă vestea jelind cu emoticoane cu lacrimi și inimi frânte. Desigur că, dacă nu reacționezi, ești un tip fără suflet, o haimana egoistă care se gândește doar la binele personal.
E plin de sentimente, trăiri și emoții pe care le devorează mai abitir decât devorează Oana Roman shaorma. Să ne înțelegem: tipul ăsta de om nu e nici pe departe îngrijorat cu adevărat de ceea ce se întâmplă. Doar se hrănește cu noutăți lacrimogene, arătând lumii întregi cât de mult îi pasă. După ce trece treaba cu virusul, va găsi alte și alte noi motive pentru care să se smiorcăie. A, da, și pentru atenție.
Compatibilitate: dramaticii sunt compatibili cu alți dramatici și le place foarte mult smiorcăiala în grup.
3. Panicatul
Specie total diferită de dramatic, panicatul chiar e foarte speriat de tot ce se întâmplă. E genul de om care cedează psihic foarte ușor dacă i se vorbește de războaie nucleare, meteoriți sau Aria 51. Asta pe lângă faptul că suferă de majoritatea bolilor psihice cunoscute omului, dar și de câteva noi, neinventate încă. Treaba asta cu virusul l-a făcut să-și tapeteze casa cu hârtie igienică, zahăr, făină și ulei, până la momentul în care și-a dat seama că nu mai poate intra în sufragerie. Partea proastă e că în sufragerie se afla și bunica panicatului, la fel de panicată și ea. Că doar e trăsătură de familie. Partea și mai proastă e că, de câteva zile, bunica nu se mai aude. Și asta, dragi copii, a dus la un nou atac de panică.
Compatibilitate: panicații se înțeleg foarte bine cu absolut toate categoriile. Plâng pe umărul de serviciu al Dramticului, au încredere oarbă în bolboroselile Atotștiutorului și se bucură de citatele motivaționale ale tipului care nu doarme niciodată.
4. Atotștiutorul
Cam periculos pentru alte categorii de oameni, atotștiutorul nu ține cont doar de coronavirus. Are informații diverse, din sursele sale sigure, știe mai bine decât tine ce și cum. Despre boli tratabile și vindecări miraculoase, despre episoade istorice controversate, despre mercurul din vaccin, despre nașterea naturală versus cezariană, despre cine a tras cu adevărat în Kennedy și foarte multe chestii politice. Atotștiutorul atotștie tot. De regulă, trebuie lăsat în pace, ignorat chiar. Agresiv din fire, te va combate cu argumente și cifre de care nu a auzit nimeni niciodată.
Compatibilitate: atotștiutorul nu e de acord cu alți atotștiutori pentru că ei autotștiu cu totul alte chestii decât ce atotștie el. Dar e ok când aleg să se păruie pe Facebook, ca să poată plânge Dramaticul într-un status despre asta.
5. Tipul cu citate motivaționale
E fix tipul ăla pe care îl avem cu toții în listă. Partea interesantă e că nu doarme niciodată, e la fel de activ la 12 noaptea, 3 noaptea și undeva pe la 9 dimineața. Dacă înainte posta despre inimi rănite și doi porumbei pe-o balegă moale – marca Osho, acum a decis să discute coronavirusul. Nu oricum, ci în citate. Și, pentru arta poetică, introduce cu măiestrie virusul în fiecare citat.
Înainte: Dacă simți că nu contezi pentru că ești prea mic, încearcă să dormi în cameră cu un țânțar – Dalai Lama.
După: Dacă simți că nu contezi pentru că ești prea mic, încearcă să dormi în cameră cu un coronavirus – Autor necunoscut.
Compatibilitate: fiind un tip relaxat, e citat des de Panicat și de Dramatic, dar se enervează la culme când îl contrazice Atotștiutorul.
Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, profesorul tău de Apocalipsă