Doar câteva pârtii din toată țara sunt adecvate pentru schiat. În lipsa zăpezii, școlile de schi sunt nevoite să amâne taberele programate în această perioadă. În Maramureș se schiază doar în stațiunea montană Cavnic, pe două pârtii, una de un kilometru, cealaltă de 500 de metri. În anii trecuți, exista zăpada naturală, dar acum turiştii s-au mulţumit cu cea artificială. Administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă, potrivit ziare.com.
La ora actuală se schiază, în condiții acceptabile, la Păltiniș, Toplița, Rânca, Straja, pe Transalpina-Voineasa, Cavnic și Azuga. În schimb, la cota 2000, nu se schiază deocamdată.
La 8 grade Celsius, pârtia Kalinderu din Bușteni era plină de iarbă și noroi. Abia în luna ianuarie, spun administratorii pârtiilor de pe Valea Prahovei, sunt anunțate ninsori mai serioase, dar și ger. În Poiana Brașov, doar pârtia Stadion este deschisă. Există depozite de zăpada în partea superioară a masivului (pe pârtiile Lupului, Drumul Roșu și Doamnei), dar pentru a fi amenajate, este nevoie de zile cu temperature scăzute. Instalațiile de producere a zăpezii artificiale pot fi pornite când temperatura scade sub 4 grade Celsius.
Autorităţile din Braşov anunţă că au deschis pârtia Stadion, destinată copiilor şi începătorilor, fiind pus în funcţiune şi teleschiul care asigura transportul pe această pârtie. Restul domeniului schiabil al staţiunii Poiana Braşov rămâne închis, din cauza temperaturilor ridicate.
„Pârtia Stadion din Poiana este deschisă. Deşi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (temperaturi ridicate şi lipsa ninsorii) domeniul schiabil rămâne închis, pentru a le oferi copiilor o bucurie de Crăciun, am deschis pârtia pentru copii şi începători Stadion (in spatele telegondolei), inclusiv teleschiul care asigura transportul pe aceasta pârtie”, anunţă, sâmbătă, Primăria Braşov.
Peste 500.000 de români îşi sărbătoresc onomastica, cu ocazia Sfântului Ștefan