Lucrarea realizată de angajaţii Direcţiei de Drumuri Bucureşti pe DN 1, la kilometrul 99, în zona localităţii prahovene Breaza, unde banda 1 a a fost avariată n urma unei alunecări de teren, constă în încărcarea cu umplutură a taluzului drumului, pentru stoparea alunecării de teren, potrivit g4media.ro.
Acolo este nevoie de consolidarea drumului, afirmă purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNAIR), Alin Şerbănescu.
”Pe DN 1 este o altă situaţie. Acolo, trafic intens permanent, de câte ori am intervenit în cale am fost grăbiţi şi scoşi din cale, s-au făcut intervenţii punctuale de punere în siguranţă a drumului, or acest tip de intervenţii sunt, oarecum de moment, ele nu sunt gândite să reziste mai mult, sau foarte mult. Pentru a rezista foarte mult trebuie făcute consolidări, ceea ce urmează să facem acolo. Luni e programat un expert acolo care va trebui să găsească o soluţie pentru consolidarea drumului”, a afirmat Alin Şerbănescu, referindu-se la alunecarea de teren care a avariat pe o lungime de peste 50 de metri DN 1 în dreptul localităţii prahovene Breaza.
CNAIR a anunțat că au fost începute lucrările pentru „stabilizarea drumului” pe DN 1, după alunecarea de teren produsă vineri în zona Breaza, pe sensul de mers către București.
„CNAIR, prin DRDP București, a început intervenția pentru stabilizarea drumului în zona alunecării de pe DN1, Ploiești – Brașov, de la la kilometrul 99+050, în afara localității Breaza, pe sensul de mers către Ploiești, județul Prahova”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției. CNAIR a mai precizat că „echipele și utilajele sunt mobilizate în teren și completează zona taluzului cu material de umplutură”. Aceasta este prima faza a intervenției de urgență pentru punerea în siguranță drumului. Un expert va analiza situația și va stabili soluția necesară stabilizării taluzului (faza a doua), conform instituției citate.
O bucată de teren s-a surpat vineri pe Drumul Național DN 1, pe sensul spre Capitală.
Drumul s-a surpat pe o lungime de 60 de metri
. „În zona kilometrului 99, între Breaza și Sinaia, a apărut această surpare. Avem echipe în zonă și am restricționat banda. După obținerea aprobărilor pentru intervenție pe motiv de calamitate, vom interveni cât se poate de repede,” a anunțat vineri Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, la Digi24. Potrivit acestuia, lucrările de consolidare ar putea dura două luni, iar dacă surparea continuă, este posibilă chiar închiderea circulației pe DN1.
Cinci autocamioane cu peste 42 de tone de deşeuri, oprite la Vama Borş