O replică de 4,4 a cutremurului cu magnitudinea de 5,7 a avut loc vineri, la ora 11:11, în regiunea Oltenia, județul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis. Prefectura Gorj și alte instituții din zonă au fost evacuate în urma cutremurului, potrivit g4media.ro.
În dimineața zilei de vineri, a mai avut loc o replică slabă, cu magnitudinea de 2,4, la adâncimea de 5 km. Un nou cutremur a avut loc marți în regiunea Oltenia, cu magnitudinea de 5,7
Trei staţii seismice şi cinci GPS au fost instalate în localităţile Leleşti, Runcu, Peştisani şi Bâltişoara, după cutremurul de marţi cu magnitudinea de 5,7 din judeţul Gorj, pentru efectuarea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). „În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialişti în zonă pentru montarea a 3 staţii seismice şi 5 staţii GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea. Noile staţii seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică şi pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar staţiile GPS vor înregistra deformările crustale”, a scris institutul într-o postare pe Facebook.
Grădină urbană, amenajată timp de zece luni în centrul municipiului Timișoara