În data de 4 iulie, Compania Erbașu a anunțat că lucrările pentru restaurarea celei mai mari clădiri de educație din România ”Palatul Universității din București”, sunt în plină desfășurare.
Membrii societății au precizat că își concentrează eforturile asupra consolidării corpului de clădire al Facultăţii de Istorie, etapă în care se realizează turnarea fundațiilor de beton, urmând a se continua cu consolidări la etajele superioare.
În același timp, s-au efectuat teste esențiale pentru viitorul sistem de iluminat arhitectural și au început lucrările de curățare a fațadelor.
Erbașu: ”După finalizarea întregului proiect, activitatea educațională de la Universitatea din București se va putea desfășura în siguranță, la standarde europene”
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat de echipa noastră în asociere cu Terragaz Construct, Euras și Polarh Design.
Societatea Erbașu: ”Sunt 33 de ani în care am proiectat, construit și investit în România și continuăm să o facem”
”Atunci când ne angajăm în realizarea unui proiect o facem cu multă responsabilitate, iar când vedem rezultatele finale care dăinuie peste timp ne bucurăm cu atât mai mult de ceea ce am realizat”, au transmis membrii societății de construcții, în data de 7 iulie.
Este și cazul hotelului Ibis Styles Bucharest Erbas, care a devenit încă de la finalizarea lucrărilor parte a peisajului și a comunității din zona de nord a Bucureștiului.
Întregul hotel beneficiază de 108 camere, restaurant cu terasă și bar, săli de conferință echipate complet, business lounge, precum și o zonă dedicată copiilor și are un design tematic unic in peisajul autohton: construcții.
În data de 10 iulie, compania a prezentat noi imagini de pe șantierul variantei ocolitoare a localității Sânmartin din județul Bihor. Potrivit comunicatului, lucrările avansează într-un ritm susținut, iar în luna august va fi turnat primul strat de asfalt.
Constructorii au finalizat lucrări la nivelul terasamentelor pe întreg drumul de legătură (săpătură, îmbunătățire teren de fundare cu lianți hidraulici, strat formă și strat fundație balast).
Aceștia au înaintat cu execuția la nivelul podurilor, iar la nivelul podețelor au finalizat montarea prefabricatelor.
În perioada imediat următoare va fi efectuată forarea piloților ai viitorului pasaj de peste Centura Oradea și vor fi montate grinzile prefabricate la nivelul podurilor.
”Noua infrastructură rutieră va avea o lungime de 5,7km, va fi prevăzută pe lateral cu o pistă de biciclete cu o lățime de 3m și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii. Totodată, vor fi realizate și legăturile rutiere cu D.N. 76 și cu localitatea Haieu, ce vor avea o lungime totală de 2km”, a transmis societatea Erbașu, în data de 10 iulie.
Proiectul este finanțat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor și este executat în echipă cu partenerii: Drumuri Orășenești, Procons Group și Vahostav-SK.
Erbașu: ”Vizitele studenților de la Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din cadrul Universității Oradea continuă pe șantierele noastre din județul Bihor”
”Suntem încântați să putem oferi această experiență educațională valoroasă, deoarece suntem convinși că practica pe teren a studenților joacă un rol crucial în dezvoltarea lor profesională. Vom continua să sprijinim educația practică a studenților pentru că ne dorim să inspirăm generațiile viitoare de specialiști în construcții să-și urmeze pasiunea și să contribuie la dezvoltarea durabilă și inovatoare a industriei din România”, au transmis membrii companiei.