Ministrul Adrian Câciu: Cardurile de energie pot fi folosite până la 31 martie 2024

Inițial, Poșta Română anunțase că aceste carduri sunt valabile până pe data de 27 decembrie.

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, anunță că valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până pe 31 martie 2024, potrivit .stiripesurse.ro.

Inițial, Poșta Română anunțase că aceste carduri sunt valabile până pe data de 27 decembrie, dar Guvernul a luat decizia prelungirii valabilității pentru ca cetățenii să aibă parte de sprijin în această iarnă.

 ”O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a transmis, joi, Adrian Câciu.

Poșta Română îi atenționase pe românii care beneficiază de carduri de energie că sumele primite ca ajutor pot fi folosite doar până la data de 27 decembrie

Cu ajutorul cardurilor de energie se poate plăti factura la energie termică și curent electric, dar aceste carduri expiră la data de 27 decembrie 2023, anunțase Poșta Română. Cu cardurile se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Ajutoarele primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor, potrivit precizărilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Incendiu violent la groapa de gunoi de lângă Ploiești