Un ploieștean acuză sistemul de sănătate după ce soția sa a rămas cu pareză și dificultăți de vorbire din cauza întârzierii cu care a ajuns la un medic neurolog, în urma unui unui AVC (n.r. accident vascular cerebral. ”Soția mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC, spune ploieșteanul, potrivit g4media.ro.
Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare. Au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești.
„După 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni si ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul deși la Obregia locuri erau. Nu mi s-a propus nimic… Eu, aparținător, soțul pacientei, sunt în vârstă de 80 de ani și nu am primit nici un sprijin medical sau moral.
Am fost obligat să semnez pe proprie răspundere că o iau din UPU, să plătesc o ambulanță privată pentru a ajunge, în seara zilei de 2 decembrie, după aproximativ 35 de ore de la AVC, la Institutul Național de Neurologie din București. Din mila lui Dumnezeu, soția mea a supraviețuit accidentului, dar cu sechele important”, a povestit ploieșteanul.
„E o tragedie, dar nu am soluții. Posturile sunt blocate și la fel vor fi și la anul. Cu cine să mă lupt eu?”, a declarat managerul SJU Ploiești, medicul Bogdan Nica.
„Din necesarul de 7 astfel de cadre, noi avem doar 3, dintre care un doctor acum este în concediu medical, iar un altul are scutire de gărzi. Rămâne, așadar, unul singur, plus doi cu care lucrăm pe prestări servicii în UPU. Vin câteva ore pe zi, atunci când sunt solicitați. Cu cine să mă lupt dacă posturile sunt blocate? Angajările au fost blocate din vară, odată cu adoptarea Ordonanței austerității. Epuizarea din spatele personalului medical existent este la cote maxime” a precizat medicul Nica. Cinci copii dintr-un centru de plasament din Sibiu au ajuns la spital