Studenții au reclamat prezența ploșnițelor în căminele Universității Transilvania din Brașov din campusul de pe Colina Universității, potrivit g4media.ro.
”Ei au fost evacuați din cameră, patru copii redistribuiți în același cămin, în camere diferite. Nici măcar nu s-au gândit că ar fi bine ca ăștia patru să fie puși într-o singură cameră, să fie undeva izolat.
Ei au zis că dacă au lăsat toate lucrurile acolo, nu există riscul de a aduce și în alte camere, dar totuși în cameră la ei au ajuns cumva de la cineva, iar în semestrul întâi al acestui an universitar, în camera lor, fiind doar trei în cameră și patru locuri, a fost adus un copil din alt cămin evacuat pentru ploșnițe. Deci problema e de ceva vreme, dar ei nu știu cum să trateze, pentru că tratează foarte superficial. E o problemă care va lua amploare. Deocamdată acasă sper să nu fi adus”, ne-a spus unul dintre părinți.
Conducerea Universității spune că, în prezent, situația este înregistrată izolat, într-un modul din căminul 11, respectiv în două camere.
Deja s-a intervenit, dar procedura standard presupune mai multe treceri, iar în 5 aprilie va fi făcută a treia și ultima dezinsecție din această intervenție. Conducerea univeristății spune că astfel de dezinsecții se fac planificat periodic, în tot campusul. ”Universitatea face de două ori pe an o dezinsecție planificată, programată, adică se face o dezinsecție în luna aprilie și una în luna septembrie. Indiferent că există probleme, nu există să se facă în mod automat. În plus, anul acesta s-a făcut o dezinsecție suplimentară. De fapt, a început o trecere în decembrie și a continuat, a doua trecere, în toate căminele, în ianuarie. Deci în perioada vacanței izolate au mai fost camere cu o astfel de problemă și, de obicei, cum se reclamă acest lucru, se și intervine.
În general, camera este destul de afectată pentru că trebuie scos parchetul, partea de lemn”, susține Prorector cu studenții și legătura cu mediul socio-economic și cultural, prof.dr.ing. Daniel Munteanu.
Potrivit planificării, în vacanța de dinainte de Paște, va fi făcută o campanie de dezinsecție de primăvară. Prorectorul a amintit și faptul că firma care face aceste dezinsecții vine în urma unui proces de achiziție publică și intervențiile sunt costisitoare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. Problema este una generalizată, dat fiind că situații similare au fost semnalate și în alte campusuri universitare din țară.