Actorul Florin Piersic va face investigaţia PET – CT, apoi va fi dus la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat joi managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu. „Va face PET – CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi”, a spus Apostolescu, potrivit g4media.ro.
Actorul fusese transferat în această săptămână de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş”.
Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, miercuri că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii. Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au declarat că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, situația sa fiind gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic.
Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi.
„E o situație gravă, da”, a precizat directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar. Potrivit medicilor, Florin Piersic poate rămâne câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care speră să poată fi vindecat de infecția generalizată din organism. Managerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan, și directorul medical, Adrian Molnar, au precizat că Florin Piersic a ajuns în jurul datei de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj cu infecție generalizată în organism, care se extinsese în corp de la genunchi, unde a fost localizată inițial.
Având în vedere că infecția a afectat și inima actorului, unde avea implantat un stimulator cardiac, medicii de la Spitalul Militar au considerat că este indicat ca Florin Piersic să fie transferat la Institutul Inimii. „Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația, după ce făceam încărcarea cu antibiotice să facem intervenție să scoatem sondele”, a precizat medicul Adrian Molnar.
Muzeul Național al Satului aniversează 88 de ani de existență