Spitalul Foişor: Starea generală a actorului Florin Piersic se ameliorează

Evoluţia stării de sănătate este lent favorabilă

Evoluţia stării de sănătate a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, este lent favorabilă, anunţă reprezentanţii Spitalului Foişor., potrivit g4media.ro

Astfel, starea generală a acestuia se ameliorează, iar parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă.

Reprezentanţii Spitalului Foişor afirmă că evaluarea făcută, marţi dimineaţă, pacientului Florin Piersic de către echipa medicală indică o evoluţie lent favorabilă. ”Starea generală se ameliorează, parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă”, arată sursa citată, într-un comunicat de presă transmis de managerul interimar, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile

El a fost ulterior trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală. ”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arăta într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor.

Ungaria restricționează accesul în țară al TIR-urilor din România, timp de două zile