Șase copii internați la spital după ce au fost spălați cu o substanță de deparazitare a animalelor

O tânără din acceași familie a avut și ea nevoie de îngrijiri medicale.

Anchetă deschisă de Protecția Copilului din Constanța, după ce șase copii din Lipnița au ajuns de urgență la spital, după ce au fost spălați de către bunică cu o substanță pentru deparazitarea animalelor, potrivit ziare.com.

O tânără, care face parte din acceași familie a avut și ea nevoie de îngrijiri medicale.

„O tânără de 21 de ani, care este mama a doi minori în vârstă de 3 și 4 ani, iar alți minori, un număr de patru minori, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, sunt internați, aceștia fiind copiii mamei tinerei de 21 de ani. Se pare că bunica le-a dat acestora cu o soluție care este de uz veterinar. Bineînțeles că noi efectuăm verificări în colaborare cu asistentul social din localitatea Lipniţa pentru a vedea dacă în familie mai sunt și alți minori pentru care să analizăm dacă se impune instituirea unei măsuri speciale de protecție”, a declarat Roxana Onea, de la DGASPC Constanța.

Incidentul s-a produs duminică seara, 12 mai, când 5 copii din Lipnița au ajuns la Spitalul de Urgență Constanța, și un altul din acceași zonă a ajuns cu două zile înainte.

„Când au fost preluați în Unitatea primiri Urgențe, prezentau tremor, delir, halucinații. Una dintre minore a fost adusă în comă, fiind internată în Terapie Intensivă. Ceilalți au fost internați în compartimentul Terapie Acută. Datorită tratamentului și îngrijirilor de specialitate, starea lor de sănătate s-a îmbunătățit, evoluția fiind favorabilă în toate cele cinci cazuri. Un alt minor din aceeași zonă, este în stare gravă, după ce ar fi ingerat tot o substanță toxică”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Constanța, Crina Kibedi.

Spitalul Foişor: Starea generală a actorului Florin Piersic se ameliorează