Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, în cadrul operațiunii Jupiter

Este vorba despre dosare cu prejudicii uriașe

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, fac vineri 40 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals, înşelăciune, contrafacere, infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, contrabandă şi exercitarea fără drept a unei profesii, potrivit digi24.ro.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov şi poliţiştii SICE Ilfov au pus în aplicare un număr de 3 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ilfov şi un mandat de aducere în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscala.

Oamenii legii au constatat că în perioada 01.04.2021 -31.12.2021, reprezentantul legal al unei societăţi comerciale, a înregistrat achiziţii fictive de deşeuri feroase de la un număr de 68 de persoane fizice, în baza unor borderouri de achiziţie , în valoare de 27.637.277 lei. Prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare de 4.421.964 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov şi poliţiştii SICE ILFOV au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ilfov şi un mandat de aducere în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. Ei au constatat că reprezentantul legal al unei societăţi comerciale a înregistrat achiziţii fictive de deşeuri feroase de la un număr de 131 de persoane fizice, în baza unor borderouri de achiziţie, în valoare de 25.490.702 lei, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 3.494.312 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SICE Ialomiţa, au pus în executare 11 mandate de percheziţie, două în jud Ialomiţa, 9 în Constanţa

Este vorba de un dosar având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 2.700.000 lei. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DICE a pus în executare 4 mandate de percheziţie, în locaţii din Bucureşti, într-un dosar penal având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală cu prejudiciul de 120.000 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SICE Neamţ au pus în executare un mandat de percheziţie într-un dosar privind infracţiuni de efectuare de operaţiuni comerciale incompatibile cu funcţia, exercitarea fără drept a unei profesii şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane. S-a reţinut ca un funcţionar din cadrul unei instituţii publice a omis declararea veniturilor obţinute prin prestarea unor servicii de contabilitate.

O femeie a vrut să sperie cu un cuțit o grefieră de la Curtea de Apel Constanța