Avocată din Iași arestată preventiv pentru 30 de zile

Ea este cercetată pentru tentativă de omor și părăsirea locului accidentului.

arest
arest sursa foto pixabay

Avocata ieșeană Alexandra Cioată, acuzată că a împins, intenționat, un motociclist într-un refugiu de tramvai și, apoi, a fugit de la locul accidentului, a fost arestată pentru 30 de zile, potrivit ziare.com.

Prin ordonanța procurorului de caz, astăzi a fost schimbată încadrarea juridică din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în infracțiunea de tentativă de omor.

‘Inculpata a fost audiată pentru săvârșirea celor două infracțiuni, respectiv tentativă de omor și părăsirea locului accidentului. A fost reținută astăzi și urmează a fi prezentată Curții de Apel, având în vedere calitatea acesteia de avocat, cu propunere de arestare preventivă”, a transmis Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași

Ea este cercetată pentru tentativă de omor și părăsirea locului accidentului.

Decizia judecătorului de drepturi și libertăți de pe lângă Curtea de Apel poate fi contestată în următoarele 48 de ore. Joia trecută, 30 mai, Alexandra Cioată a fost protagonista unui accident în zona Belvedere din municipiul Iași. Motociclistul lovit de către avocată în fața bisericii catolice din CUG se află în afara oricărui pericol și a fost externat din Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon”. Acesta își va continua tratamentul în regim propriu, acasă, dar medicii au considerat că starea sa de sănătate nu mai impune supravegherea în cadrul unei internări continue, mai scrie sursa citată.

12 copii din Brașov la spital cu tuse convulsivă