În zilele caniculare din București, căldura excesivă poate provoca un stres termic semnificativ pentru locuitori. Acest lucru îngreunează menținerea temperaturii normale a corpului și poate duce la deshidratare, epuizare termică sau chiar insolație.

În oraș, fenomenul de „insulă de căldură urbană” face ca temperaturile să fie și mai ridicate, deoarece betonul, asfaltul și clădirile rețin și eliberează căldura, menținând orașul mult mai fierbinte decât zonele rurale.

Poluarea aerului și lipsa spațiilor verzi din București contribuie la amplificarea disconfortului termic. În plus, densitatea mare a populației și activitățile intense din capitală generează căldură suplimentară, agravând efectele negative asupra sănătății locuitorilor.

În atare situație, Cristian Popescu Piedone a ordonat Poliției Locale Sector 5 să împartă apă pe stradă, locuitorilor din Sectorul 5

”Căldură mare, mon cher!

Motiv pentru care am dispus ca agenții din cadrul Poliției Locale Sector 5 să distribuie sticle cu apă cetățenilor din sector, pe stradă și în mijloacele de transport în comun!

Încercăm, pe cât putem, să gestionăm situațiile generate de temperaturile ridicate. Avem și 7 puncte de prim ajutor, cu personal calificat! Modulele sunt dotate cu aer condiționat, apă, termometru și tensiometru și funcționează 7 zile din 7, între orele 10.00-18.00.

rog să țineți cont de sfatul medicilor și să evitați deplasările pe cât posibil!

Cu respect,

Primarul Piedone”