Cetățeni sirieni și irakieni prinși ascunși printre profile metalice la intrarea în România

Asupra șoferului a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au depistat, în urma unui control, 21 de cetăţeni sirieni şi irakieni ascunşi în interiorul compartimentului de marfă al unui autocamion condus de un cetățean turc, potrivit digi24.ro.

Asupra șoferului a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Vidin în data de 23.06.2024 la ora 14:30. Acesta conducea un autocamion cu semiremorcă înmatriculate în România. Conform documentelor, șoferul transporta profile metalice pe ruta Turcia-Franța, având sigiliul vamal aplicat de Turcia. Poliţiştii de frontieră bulgari au făcut o analiză de risc

Ei au constatat că şuruburile mecanismului de închidere a uşilor prezintă urme de desfacere, fără a fi afectată integritatea sigiliului.

Poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au desigilat compartimentul de marfă și au descoperit ascunse în interior 21 de persoane. Cele 21 de persoane nu aveau documente de identitate. Ele au declarat verbal că sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, şi s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria, ajutaţi de şofer. Șoferul turc i s-a impus măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani, iar cei 21 de cetăţeni străini şi şoferul au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Trei tineri arestaţi după ce au agresat un prieten cu bâtele