Peste 1.000 de polițiști și pompieri vor fi detaşaţi pe litoral până la finalul sezonului estival

Ei vor asigura liniștea și ordinea publică

Litoral România
Litoral România

Peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi detaşaţi pe litoral până la finalul sezonului estival, iar cei 630 de poliţişti şi 450 de pompieri vor fi împărţiţi în două serii, potrivit g4media.ro/.

”Peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivele curente, pe litoralul românesc pentru un sezon estival în siguranţă.

Din dispoziţia conducerii MAI, începând din acest sfârşit de săptămână, în staţiunile de la malul Mării Negre vor fi detaşate efective din toată ţara care vor acţiona alături de colegii din judeţul Constanţa, până la începutul lunii septembrie, pentru eficientizarea misiunilor şi creşterea gradului de siguranţă, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi asigurarea asistenţei medicale într-un timp cât mai scurt. Cei peste 630 de poliţişti şi 450 de pompieri, împărţiţi în două serii, sunt pregătiţi să intervină în orice situaţie în care este perturbată ordinea şi liniştea publică sau există un pericol pentru cetăţeni”, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Cătălin Predoiu a precizat că împreună cu conducerea MAI a fost elaborat un plan de suplimentare a forţelor prezente pe litoral în sezonul estival, fiind alocaţi aproximativ 1000 de poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri salvatori, jandarmi, precum şi colegi de la alte structuri, inclusiv DGA şi DGPI.

”Ne-am stabilit obiectivele şi le vom monitoriza permanent. Am cerut tuturor comandanţilor să fie permanent implicaţi, să fie în legătură unii cu alţii, să fie în legătură cu subordonaţii permanent şi să avem o performanţă la nivelul aşteptărilor cetăţeanului român. Pe zona de ordine şi siguranţă publică vor acţiona poliţişti, atât în segmentul de poliţie rutieră, cât şi criminalitate economică, criminalitate generală, ordine publică, dar şi în partea de prevenţie, transporturi şi, în acelaşi timp, pe zona de intervenţii în situaţii de urgenţă, unde am suplimentat numărul de posturi de intervenţie, aproximativ 24, atât posturi de intervenţii la incendii cât şi posturi de salvare pe mare, precum şi posturi de prim ajutor. Colegii care sunt în teritoriu vor fi sprijiniţi şi informativ dar şi la nivel de intervenţie de mijloacele din dotare ale MAI: drone, autospeciale, ambulanţe SMURD, precum şi elicopterele pe care le avem în dotare”, a transmis Cătălin Predoiu.

Astfel, poliţiştii care îşi vor desfăşura misiunile în zona staţiunilor de pe litoral sunt de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi criminalişti.

De asemenea, vor fi detaşate şi forţe de la compartimentele de prevenire şi transporturi. În acest sezon estival poliţiştii de la structurile operative vor fi ajutaţi şi de câini specializaţi în depistarea substanţelor stupefiante. De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere pentru a preveni accidentele grave de circulaţie şi a fluidiza traficul. În zilele cu un flux mare de autoturisme, în special în weekend-uri, poliţiştii vor fi sprijiniţi de aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie care vor survola zonele aglomerate şi vor transmite informaţii, în timp real, echipajelor de la sol. Colaborarea aeriană şi terestră are ca obiectiv principal creşterea siguranţei rutiere şi identificarea problemelor care pot afecta traficul”, au mai precizat reprezentanţii MAI.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă amendat de ANPC cu 10.000 de lei