Deputatul PSD Cristina-Elena Dinu face puțină lumină în ceea ce privește exportul de bușteni. Da, bușteanul tot prin pădure se traduce. Iar pădurea tot pe teritoriul României se află.
Pădurea a devenit afacere de ani buni. Pandemia a ajutat. Actele au fost semnate ”la lumină” și ilegalitățile au fost transformate în literă de lege.
Legea o face și Holzindustrie Schweighofer. Se știe, se taie, se exportă, dar nu se discută despre. Când afacerea vrea să rămână afacere, mediul e mână în mână cu afaceriștii. Și, prin mediu, mă refer strict la cine e reprezentantul mediului:
”De la blocarea Codului Silvic chiar de către Iohannis, PNL a vrut desființarea gărzilor forestiere, i-a înlăturat pe cei care demascau exportul ilegal de lemn din vămi, iar acum se opun înființării ”DNA-ului pădurilor”, proiect votat deja de PSD în Camera Deputaților.
Inexplicabil, deși au afirmat că susțin oprirea defrișărilor masive ale pădurilor, liberalii au adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru desfiinţarea Gărzii Forestiere!
Mai mult, guvernul Orban a transmis un punct de vedere negativ pe legea înfiinţării DNA-ului pădurilor, iar deputaţii PNL s-au abţinut de la vot.
Șefa vămii Agigea a fost imediat demisă, după ce a blocat exportul ilegal de buşteni al companiei Schweighofer.
Ministrul Mediului a dat peste 10.000 de avize de tăiere şi de transport a buştenilor în perioada stării de urgenţă.
Nu în ultimul rând, grupul ”anonim” de Comunicare Strategică a închis site-ul ”Justițiarul”, în arhivele căruia se află dovezile incontestabile a legăturilor dintre Iohannis și ”Grupul Austriecilor” implicați în afacerile cu lemn în România”, a declarat Cristina-Elena Dinu.
Am ajuns să trăim un alt fel de pandemie. Pandemia mediului, a distrugerii naturii și a vinovaților fără vină. Am ajuns să asistăm absenți la un genocid ecologic, condus de eternele jocuri politice.
Toți arată cu degetul și nimeni nu face nimic. Nu crește doar numărul de infectări cauzate de COVID-19. Nu crește doar numărul de victime. În creștere sunt și hectarele defrișate care erau, cândva, păduri. Și despre care nu prea vrea nimeni să vorbească.
Citește și: Comunitatea și natura își dau mâna în Pactul National pentru Ecologie