Descinderi într-un dosar de trafic de persoane și viol 

O fată de 13 ani era traficată sexual în București și Marea Britanie

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au făcut miercuri dimineață trei percheziții într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor, potrivit g4media.ro.

Investigațiile au dezvăluit că un grup infracțional format din 8 suspecți, majoritatea fiind membri ai unei familii, a acționat în mod organizat în perioada 2019 – iulie 202 pentru obținerea de câștiguri financiare substanțiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate

Este vorba inclusiv de o minora în vârstă de doar 13 ani. Aceștia și-au desfășurat activitățile infracționale nu doar în România, ci și în Marea Britanie. Liderul grupului infracțional ar fi recrutat și forțat mai multe persoane vulnerabile să practice prostituția în locații bine alese din ambele țări.

De asemenea, aceștia au atras clienți prin intermediul anunțurilor publicate pe site-uri specializate, stabilind tarife și modalități de plată. Banii obținuți din această rețea de crimă organizată erau colectați de liderul grupului și distribuiți celorlalți suspecți. Acțiunea de astăzi a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Audierile se desfășoară în prezent la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Pădure din Mehedinți afectată de un incendiu puternic