Nouă români reținuți în Italia pentru trafic de mașini

Ei vindeau autoturisme la care modificau kilometrajul

arest
arest sursa foto pixabay

Milionari în euro în realitate, dar asistați social, fără niciun fel de avere în acte. Nouă români stabiliți în Ancona, în sudul Italiei, au fost arestați de autorități și urmează să explice cum au reușit să strângă bunuri de câteva milioane de euro, potrivit g4media.ro.

Românii sunt anchetați din 2019 pentru un trafic de mașini.

Au fost puse sub sechestru apartamente în valoare totală de peste 3 milioane de euro, fără a pune la socoteală participațiile la opt societăți, trei dealeri auto și 174 de vehicule. Printre bunurile care vor fi confiscate, se numără și conturi bancare în valoare de 4,3 milioane de euro. Protagoniștii cazului sunt nouă români care locuiesc între Ancona, Vicenza și Teramo.

Aceștia erau formal persoane fără nicio sursă de venit, dar, de fapt, acumulaseră un capital uriaș care le permitea să cumpere case, fără a contracta împrumuturi sau a încheia ipoteci.

”Aceste persoane dispuneau de atât de multe lichidități încât puteau încheia o varietate de tranzacții comerciale fără să stea pe gânduri. Acest element, combinat cu nivelul de trai afișat, a făcut sustenabilă acuzația că bunurile confiscate au fost obținute din veniturile activităților ilegale care au apărut în timpul anchetei și au dus la mai multe condamnări. Beneficiarii măsurii sunt anchetați pentru infracțiuni fiscale cu datorii în valoare de peste un milion de euro”, scriu jurnaliștii italieni.

Potrivit anchetatorilor, aceștia nu au declarat niciodată venituri suficiente pentru satisfacerea celor mai elementare nevoi de trai, dar, în mod surprinzător, au afișat un stil de viață opulent, desfășurând activități comerciale, întotdeauna în domeniul cumpărării și vânzării de mașini uzate

Ei au fost toți proprietari de societăți, administratori sau deținători de acțiuni în societăți. În vile, existau scaune impunătoare cu incrustații de aur, oglinzi luxoase și mobilier sofisticat. Banda românilor din Ancona, fusese responsabilă de 253 de escrocherii și fraude în exercitarea comerțului pe o perioadă de doi ani, cu profituri de peste 1 milion de euro. Românii reduceau kilometrajul autoturismelor oferite spre vânzare. Din analiza actelor de cercetare a rezultat că beneficiarii măsurilor trăiau în mod obișnuit din veniturile obținute din activitățile infracționale desfășurate, iar aceste venituri erau folosite și pentru achiziționarea bunurilor și acumularea averii sechestrate.

Au fost prinși presupușii ucigași ai bărbatului găsit mort în geamantan, la Vaslui