Ce pericole pot apare după o baie în piscină sau în apa mării

Pentru prevenirea infecțiilor bacteriene este foarte important să se facă duș

Piscina
Piscina sursa foto pixabay

Medicii avertizează cu privire la bacteriile care pot fi luate din apă. De la bazine de înot, de la mare, se pot lua infecții atât bacteriene, cât și fungice, spun specialiștii. Pentru a evita neplăcerile cauzate de bacteriile din apă, trebuie să se țina cont de câteva reguli de igienă simple, potrivit ziare.com.

Medicul Anca Ianițcaia, specialist Boli Infecțioase la Spitalul Dr. Victor Babeș Timișoara, a explicat cum se pot evita complicațiile cauzate de bacteriile din apă.

„Vara tot timpul avem enterocolite și manifestări digestive, din cauza alimentelor ce nu sunt foarte bine păstrate sau consumate, cât și datorită optimizării piscinelor sau bazinelor de înot. De la piscine, de la mare, se pot lua infecții atât bacteriene cât și virenale, cât și fungice. Pentru prevenire este foarte important să se facă duș înainte și după utilizarea bazinelor. Să evităm înghițirea accidentală de apă. Să folosim prosoape pe personale, atât pentru utilizarea șezlongului cât și a scaunelor”, a menționat medicul Anca Ianițcaia.

Persoanele care suferă de sindrom diareic ar trebui să nu meargă la piscină sau la mare, până nu sunt clinic sănătoase, pentru a nu contamina apa, spune medicul. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău a dispus oprirea temporară a activităţii la o piscină din municipiul Râmnicu Sărat, după ce un adolescent în vârstă de 16 ani ar fi decedat după o zi petrecută în acest loc.

Poliţist de la Garda de Coastă, prins la volan beat şi sub influenţa drogurilor