David Popovici: „Dacă eu am putut, băiat obișnuit, absolut oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi!”

David Popovici va concura în serii la 100 de metri liber, probă programată marți de la ora 12:17.

Foto: Facebook/David Popovici
Foto: Facebook/David Popovici

David Popovici a devenit campion olimpic la 200 de metri liber, după ce a făcut o cursă ireală luni seara la Paris și a cucerit medalia de aur cu timpul de 1:44.72. Acum așteaptă următoarea probă la care va participa, potrivit g4media.ro.

„Dacă eu am putut, băiat obișnuit, absolut oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi!”, a declarat David Popovici la câteva minute după ce a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber de la Paris.

„Cine știe, orice e posibil la JO. Atâta timp cât ai un culoar, ai o șansă. Mă bucur că am luptat până la ultimul metru”, a declarat David Popovici, întrebat dacă speră la o medalie și în proba de 100 de metri. „Treaba încă nu s-a încheiat, însă bineînțeles că o să mă bucur. E o realizare imensă în primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, tribuna e plină aici. Mă bucur că am asistat împreună la ceea ce am reușit. Mulțumesc!”, a mai adăugat campionul olimpic.

În continuare, David Popovici va concura la JO Paris 2024 în serii la 100 de metri liber, probă programată marți de la ora 12:17.

Semifinalele acestei probe se vor desfășura în cursul serii, în jurul orei 21:30. În cazul în care Popovici va ajunge din nou în finală, acesta se va lupta pentru o nouă medalie în finala de la 100 de metri liber, care se va desfășura în seara de 31 iulie, de la ora 23:22. David Popovici a câștigat prima medalie la înot pentru România după 20 de ani. În 2004, Camelia Potec câștiga aurul în finala de 200 de metri liber feminin la Jocurile de vară de la Atena.

Temperaturi mai ridicate decât în mod normal în luna august