Bărbat mort după ce a fost lovit de o barcă pe Brațul Sfântul Gheorghe 

Conducătorul ambarcațiunii avea o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat

Dunare
Dunare sursa foto pixabay

Un bărbat de 63 de ani care a înota a murit după ce a fost acroșat de o ambarcațiune pe Brațul Sfântul Gheorghe al Dunării, potrivit g4media.ro.

Conducătorul ambarcațiunii a fost depistat cu 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, a anunțat, vineri, Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

„La data de 1 august a.c., ora 17.50, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că o ambarcațiune ar fi acroșat o persoană care înota în Canalul Sfântul Gheorghe al fluviului Dunărea, zona plaja veche, din municipiul Giurgiu. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că ambarcațiunea era condusă de către un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Giurgiu, care poseda permis de conducere pentru ambarcațiuni de agrement.

După efectuarea manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul bărbatului acroșat, de 63 de ani”, a anunțat Poliția.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că ambarcațiunea era neînregistrată, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul în cauză fiind transportat la spital, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate.

Tânăr arestat preventiv pentru ameninţarea unei fetiţe de trei ani