Adolescentă în stare critică după ce a vrut să își facă selfie pe un tren

Ea s-a urcat pe unul dintre vagoanele de marfă din apropierea Gării Arad

Tren
Tren sursa pixabay

O adolescentă este in stare gravă după ce a vrut să își facă un selfie pe un tren. Fata, în vârstă de 15 ani, era cu prietenele în triajul din municipiul Arad și s-a urcat pe un vagon, sub firele de tensiune. Inevitabil, s-a produs un arc electric, la 27 de mii de volţi, potrivit stiripesurse.ro.

Tânăra se plimba cu trotineta, alături de câteva prietene, când a decis să se urce pe unul dintre vagoanele de marfă din apropierea Gării Arad, deși cele care o însoțeau ar fi încercat să o oprească.

Fata ar fi fost convinsă că nu pățeşte nimic, pentru că vagonul nu era ataşat la locomotivă. „O bubuitură s-a auzit și un arc electric. S-a urcat pe vagon.”, susține un martor. Alertați de zgomot, mai mulți oameni au ieşit din casele din apropiere. „Când am venit, am văzut fata sus pe vagon. Îi ardea părul. După trei-patru minute a picat fata pe jos. I-am pus o pătură sub ea, ardea tricoul, l-am rupt și n-am mai putut să fac altceva.”, spune un alt martor.

O ambulanţă chemată de urgență a preluat-o pe tânără. Când au văzut ce a păţit, prietenele ei au vrut să urce pe vagon, să o ajute. Au fost oprite în ultimul moment de martori. La câțiva metri de locul tragediei a fost găsit şi telefonul cu care victima încercase să îşi facă un selfie. În urmă cu nici două săptămâni, un tânăr de 19 ani a suferit arsuri pe 70% din corp, după ce a urcat și el pe un vagon, tot pentru fotografii.

Fonduri europene pentru a patra ediţie a programului StartUp Nation