Se recrutează pentru viitor, pentru stabilitate și pentru dragoste. Este o veste bună pentru cei care caută un loc de muncă stabil și este o șansă pentru copiii instituționalizați. Condiția principală este să vrei să ajuți, să realizezi că poți ajuta și să te implici.
Vorbim de copiii abandonați, nedoriți, vorbim de traume și trebuie să înțelegem că implicarea înseamnă, înainte de toate, dragoste și răbdare.
Uneori Protecția Copilului nu folosește drept scut. Și, de cele mai multe ori, centrele de plasament nu înseamnă ”acasă”. Uneori, centrele de plasament reprezintă doar vechile orfelinate care ascund drame, carențe și multă singurătate. Iar copilăria care se zbate între dramă și singurătate, abuz și ură, nu mai este copilărie.
Primăria Sectorului 1, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, desfășoară, în perioada iunie-iulie 2020, campanii de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali, pentru a lua copii în plasament.
O condiție principală este ca domiciliul perosoanelor interesate trebuie să fie pe raza sectorului 1. De asemenea, se cer abilități în lucrul cu copiii și implicare. Vorbim de copii cu vârstele cuprinse între 0-18 ani.
Unde să se adreseze:
– asistenții maternali profesioniști din Sectorul 1 sunt așteptați la sediul DGASPC Sector 1 din B-dul Mareșal Averescu Nr. 17, Pavilion H, etaj 1 – Serviciul Asistenți Maternali Profesioniști.
– Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 021.222.42.80 sau 021.222.14.45. Persoană de contact: Florentina Pilică, Șef Serviciu.
Date despre proiect:
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 derulează, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție (ANDPDCA), proiectul TEAM-UP: progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod Proiect POCU/480/4/19/127169, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali.
Putem schimba multe vieți cu implicare și răbdare. Putem opri abuzul, violențele care, da, se întâmplă chit că nu se vorbește despre ele. Și, mai important decât orice, putem da o nouă șansă viitorului. Se recrutează pentru viitor, pentru evoluție și pentru schimbare.
Citește și: Firea anunță redeschiderea teatrelor din 15 iunie