Scandal cu scaune și lăzi de bere în Ilfov

Șapte bărbați au fost reținuți după conflict

Politist
Politist sursa foto pixabay

Bătaie ca-n filme în fața unui local din comuna ilfoveană Grădiștea, între două bande rivale. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, iar polițiștii s-au folosit de înregistrare pentru a-i identifica pe agresori, potrivit ziare.com.

Pe imaginile ajunse în posesia oamenilor legii se vede cum, aparent spontan, două grupuri de bărbați încep să-și împartă pumni și picioare.

Scandalul escaladează, însă, extrem de rapid, iar bătăușii pun mâna pe scaunele de pe terasa unde se aflau, dar și pe niște pari, și continuă să-și împartă lovituri. Și lăzile de bere au fost folosite în conflict. Un martor a sunat la 112, iar la fața locului au venit polițiștii, care i-au identificat pe cei implicați în conflict. Două zile mai târziu, după ce i-au audiat pe protagoniști și au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere, oamenii legii au decis să îi rețină pentru 24 de ore.

„În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani, bănuiți de comiterea faptelor”, a spus Florin Bădiță, agent de poliție în cadrul IPJ Ilfov.

Bătăușii le-au spus anchetatorilor că violențele au pornit de la niște neînțelegeri mai vechi, nefiind prima oară când respectivii sunt implicați în scandaluri cu violențe. După o noapte in arest, judecătorii i-au plasat pe scandalagii sub control judiciar. Ancheta este desfășurată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, iar suspecții sunt anchetați pentru tulburarea liniștii publice.

Rezervele de apă ale României, reduse din cauza caniculei