Bărbat mort din cauza aerului condiționat

Aparatul, care fusese lăsat să funcționeze peste noapte, a luat foc

Un bărbat de 56 de ani a murit în apartamentul său din București, în urma unui incendiu declanșat, se pare, de un aparat de aer condiționat care a supraîncălzit instalația electrică, potrivit ziare.com.

Aparatul de aer condiționat fusese lăsat să funcționeze peste noapte, pentru a face mai plăcută atmosfera în locuință, deoarece bărbatul de 56 de ani avea mari probleme de sănătate.

În momentul în care s-a declanșat incendiul, toți membrii familiei dormeau – bărbatul de 56 de ani, soția acestuia și fiul lor. Femeia și fiul au încercat să îl salveze, dar nu au reușit. Pompierii și polițiști i-au scos din locuință, în ultimul moment, pe femeie și pe fiu. În locuință a mai fost găsit mort și animalul de companie al familiei.

Incendiul a izbucnit spre dimineață, când întreaga familie dormea.

Vecina care locuiește deasupra a simțit miros de fum și a dat telefon la 112. În apartamentul care a luat foc se aflau multe aparate electrice în funcțiune, inclusiv aparate medicale, întrucât bărbatul de 56 de ani făcea dializă. Aparatul de aer condiționat, lăsat și el în funcțiune pe timpul nopții, este posibil să fi supraîncărcat instalația electrică. Polițiștii de la secția 16 au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă și continuă cercetările.

„Chiulangiul” Șef Vlad Ionuț Șerbănică, numit „pe merit” Director Adjunct la Caraiman