Româncă acuzată că a sustras aproape două milioane de euro din banii unui bătrân pe care l-a îngrijit în Italia

Bătrânul italian în vârstă de 85 de ani suferea de tulburări cognitive severe

Euro
euro sursa foto pixabay

O badantă româncă în vârstă de 47 de ani este implicată într-un scandal major în Italia. Ea a fost acuzată că a sustras aproximativ 2 milioane de euro de la bărbatul pe care l-a îngrijit timp de șapte ani, potrivit ziare.com.

Bătrânul italian, în vârstă de 85 de ani, trăia în orașul Tradate din Lombardia și suferea de tulburări cognitive severe, motiv pentru care a angajat-o pe româncă să îi ofere îngrijire.

Familia italianului a observat dispariția unor sume considerabile din conturile bancare ale bărbatului. Investigațiile au condus către badanta română, care ar fi transferat sumele respective în perioada 2013-2020. Aproape 2 milioane de euro sunt suspectați că au fost sustrase de româncă. În plus, rudele italianului au descoperit că banii ar fi ajuns la persoane din România pe care nu le cunoșteau.

„Au existat foloase financiare catre persoane din Romania pe care nu le cunosteam si care, din cate am inteles, nu se asociau cu tatal meu, dar care au primit transferuri de aproximativ 180 de mii de euro”, a declarat fiul bărbatului. În plus, se pare că italianul i-ar fi donat româncei o cabană de vânătoare în România și că pe numele acesteia exista o poliță de asigurare de viață în valoare de 500.000 de euro.

Familia italianului a mai descoperit și retragerea a 639.000 de euro din contul bătrânului.

Medicul psihiatru care a monitorizat starea bătrânului a declarat în instanță că „bătrânul din Italia ar fi trăit în confuzie”. Acesta adăuga că italianul „ar fi confundat lira cu euro și nu ar mai fi cunoscut valoarea reală a costurilor”, exemplificând cu afirmații precum că un plin cu benzină ar costa 2.000 de euro și o farfurie de creveți 17.000 de euro. Cazul continuă să fie investigat, iar familia bărbatului caută dreptate pentru sumele dispărute.

Peste 290 de apeluri la 112 privind alungarea urşilor din zonele locuite de oameni in Harghita