O treime din locuitorii Greciei, afectată de lipsa apei

Autoritățile au impus restricții legate de consumul de apă

Grecia
Grecia sursa foto pixabay

Criză de apă în Grecia, după ce Atena și regiunea din jurul ei se află în pericol de a rămâne fără apă. În acest caz, autoritățile au impus restricții și au început să ia din rezerve pentru a face față consumului, potrivit ziare.com.

De asemenea, în mai multe insule, proprietarii de hoteluri și pensiuni nu au voie să umple piscinele, iar turiștii și localnicii au fost rugați să consume cu grijă apa.

Autoritățile le recomandă oamenilor să nu mai umple cada cu apă atunci când fac baie și să închidă robinetul în timp ce se spală pe dinți. Lacul artificial Mornos care se ocupă de alimentarea Atenei se află la unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimii 30 de ani. Lipsa apei afectează și insule turistice precum Creta, Sifnos și Kefalonia.

Aproximativ o treime din apa lacului s-a evaporat, iar televiziunile transmit mesaje de avertizare zilnic.

„Ceea ce le cerem să facă, prin campania pe care am lansat-o acum câteva săptămâni, este să evite consumul inutil. Nu vrem să schimbe nimic în viața lor de zi cu zi!”, a spus George Stergiou, preşedinte companie de apă. O treime din populația Greciei, adică aproape 4.000.000 de greci au fost plasați sub alertă cod galben din cauza lipsei de apă. „Dacă nivelul scade şi mai mult, va fi imposibil să mai pompeze apă. Asta înseamnă că localnicii din Atena trebuie să caute alte surse”, a informat profesorul Kimon Hatzimpiros.

Circulație oprită în localitatea Blejoi