Materiale de construcții, cumpărate cu ordine de plată false

Au fost efectuate zeci de descinderi în București și mai multe județe

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Douăzeci şi trei de percheziţii au avut loc în mai multe judeţe, la persoane bănuite de înşelăciune şi tăinuire. Acestea sunt acuzate că au cumpărat materiale de construcţii pentru care au emis instrumente de plată fără acoperire bancară. Prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au anunţat că poliţiştii au făcut 23 de percheziţii în mai multe judeţe, patru dintre acestea la sediile unor firme şi 19 la domiciile unor persoane cercetate pentru înşelăciune şi tăinuire

. Opt percheziţii s-au desfăşurat în Bucureşti, şase în Ilfov, câte trei în Ialomiţa şi în Giurgiu, două percheziţii au avut loc în Constanţa şi una în judeţul Prahova. Patru percheziţii au avut loc. „Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada februarie-mai 2024, ar fi indus în eroare 18 persoane, prin utilizarea unor identităţi fictive sau atribuirea neadevărată a calităţii de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, cu privire la achiziţionarea de materiale de construcţii, unelte de construcţii, produse chimice, etc.), pentru care ar fi emis instrumente de plată fără acoperire bancară. Prejudiciul creat este estimat la 1.500.000 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Ilfov. Ei au menţionat că nouă bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 67 de ani, vor fi duşi la audieri.

600 de producători sau comercianți de sucuri şi băuturi răcoritoare, controlați de ANPC