Incident la penitenciarul din Bistrița

Un deținut s-a înjunghiat singur pe acoperiș

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Incident șocant astăzi la Penitenciarul Bistrița, unde un deținut s-a urcat pe acoperișul instituției și a amenințat că se va arunca în gol, potrivit stiripesurse.ro.

În ciuda eforturilor cadrelor penitenciarului de a-l convinge să coboare, bărbatul a recurs la un gest extrem, autoagresându-se în mod repetat și ajungând într-o stare critică la spital.

Deținutul era cunoscut cu antecedente de afecțiuni psihice. În ciuda acestor cunoștințe, personalul nu a reușit să-l convingă să renunțe la gestul său disperat. Timp de câteva zeci de minute, echipele de intervenție au încercat să negocieze cu bărbatul, însă fără succes. Situația a escaladat rapid când acesta a scos un obiect ascuțit și a început să se înjunghie în mod repetat.

În urma automutilării, deținutul a căzut inconștient de pe acoperiș

Imediat după incident, la fața locului a intervenit un echipaj medical, care l-a preluat pe bărbat și l-a transportat de urgență la spitalul din Bistrița. Starea acestuia este una foarte gravă, iar prognosticul medicilor este rezervat. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incidentul, precum și modul în care deținutul a reușit să obțină un obiect ascuțit și să ajungă pe acoperiș. De asemenea, se analizează măsurile de securitate și supraveghere din cadrul penitenciarului, în contextul în care deținutul era cunoscut cu probleme psihice.

Ploi în mare parte din țară, anunță meteorologii