Bărbat arestat pentru provocarea a cinci incendii într-o singură zi

Echipele de poliție au fost alertate în legătură cu un incendiu produs la o ghenă de gunoi pe o stradă din Brașov.

arest
arest sursa foto pixabay

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale au demarat o investigație într-un caz de distrugere, vizând un bărbat de 62 de ani aflat în arest preventiv, potrivit ziare.com.

Incidentul a avut loc pe 28 august, echipele de poliție fiind fost alertate în legătură cu un incendiu la o ghenă de gunoi pe strada Lebedei din Brașov.

După intervenția promptă a pompierilor de la ISU Brașov, care au stins incendiul, polițiștii au descoperit că nu era vorba doar de un singur foc, ci de alte patru incendii similare în apropiere, la alte pubele și ghene de gunoi. În urma investigațiilor, autoritățile au identificat un bărbat de 62 de ani, suspectat că ar fi folosit o sursă de aprindere pentru a provoca incendiile și a cauza pagube materiale.

După ce a fost dus la secția de poliție și a fost adunat probatoriul necesar, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Pe 30 august, bărbatul a fost prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Dosarul penal pentru infracțiunea de „distrugere” este în curs de soluționare, urmând ca, la finalizarea investigațiilor, să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare.

Ministrul Turismului: Conceptul de stațiune pe litoral a fost stricat