Incendiu pe 20 hectare de pădure în județul Vâlcea

Mai mulți localnici au dat foc ambalajelor pe un versant din apropierea caselor din comună

Incendiu
Incendiu sursa foto pixabay

Un incendiu de pădure produs luni după-amiază în Vâlcea din cauza unor petrecăreți neatenți s-a extins. Flăcările au mistuit deja 20 de hectare de pădure noaptea trecută. ISU a chemat în ajutor localnicii comunei Racovița. Un avion este așteptat marți să vină de la București pentru a stropi cu apă zona afectată de incendiu, potrivit stiripesurse.ro.

Flăcările au izbucnit, luni, după ce mai mulți localnici au făcut o petrecere și au dat foc ambalajelor pe un versant aflat în apropierea caselor din comună.

Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid în pădurea de foioase şi răşinoase din apropiere. Șapte autospeciale, 20 de pompieri și 15 voluntari au încercat luni să stingă incendiul, însă fără rezultat. Primăria Racovița a emis marți seară un apel către localnicii care vor să participe în mod voluntar la acțiunile de stingere a acestui incendiu. „Cei interesați să dea o mână de ajutor la stingerea incendiului, mâine dimineață, la ora 08.00, avem punctul de întâlnire la sediul Primăriei Racovița. Vă mulțumim!”, se arată în comunicat.

Șapte autospeciale, 20 de pompieri și 15 voluntari au încercat luni să stingă incendiul, însă fără rezultat

Primăria Racovița a emis marți seară un apel către localnicii care vor să participe în mod voluntar la acțiunile de stingere a acestui incendiu. „Cei interesați să dea o mână de ajutor la stingerea incendiului, mâine dimineață, la ora 08.00, avem punctul de întâlnire la sediul Primăriei Racovița. Vă mulțumim!”, se arată în comunicat. ISU Vâlcea a anunțat că „se acţionează cu prioritate pentru protejarea caselor din proximitatea incendiului”, nefiind înregistrate victime. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza terenul foarte accidentat, iar marți va ajunge de la București un elicopter prevăzut cu echipamente specializate pentru stingerea incendiilor.

Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe