Trei surori din Bacău în comă la spital, după ce au fost spălați pe cap cu insecticid

Ele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Spital
Spital sursa foto pixabay

Trei copii, cu vârste de 4, 7 și 9 ani au ajuns în stare de comă de gradele 1 și 2 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău, după ce mama lor i-a spălat cu o soluție folosită pentru deparazitarea oilor, potrivit stiripesurse.ro.

„La data de 03 septembrie a.c, o femeie de 38 de ani din comuna Stănișești a sesizat poliția cu privire la faptul că, le-a spălat pe cap pe fiicele sale, de 4,8 și 9 ani cu o soluție de deparazitare a oilor.

Întrucât minorele prezentau intoxicații a fost solicitată ambulanța, acestea fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Ulterior, cele 3 minore au fost transportate la o unitate medicală din Iași. Cercetările continuă în acest caz în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”, potrivit IPJ Bacău. Cei mici au fost aduși de mama lor, care a mărturisit că le-a făcut baie cu o soluție pe bază de organofosfor, destinată de obicei tratării paraziților la animale domestice.

Copiilor li s-a administrat tratamentul adecvat pentru intoxicația cu substanțe organofosforice, iar din cauza stării grave în care se aflau, au fost transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, cu un echipaj de Ambulanță și sub supravegherea unui medic de terapie intensivă.

 “În cursul nopții trecute au fost transferați de la Spitalul Bacău, trei copii cu vârste de 4,7 respectiv 9 ani, intoxicați pe cale cutanată cu substanță insecticidă de tip organo fosforat.

S-a efectuat decontaminarea cutanată, s-a administrat antidotul specific acestui tip de intoxicație în serviciul de urgență a spitalului nostru, cu continuarea tratamentului în terapie intensivă. Fetițele de 4 respectiv 7 ani au o evoluție bună, însă starea fetiței de 9 ani s-a agravat pe perioada spitalizării, necesitând protezarea cailor respiratorii. Pacienta a fost intubată, prognosticul ei rămânând rezervat. spun medicii despre starea lor

 În urmă cu 24 ore a mai fost un caz de intoxicație cu substanță de tip organo fosforat, un copil de 2 ani din județul Suceava.

Deși pacientul a fost foarte grav, evoluția a fost bună”, a precizat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sf. Maria Iași. Conform protocolului, un asistent social de la SJU Bacău a notificat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, apelând numărul unic de urgență 119, destinat raportării cazurilor de abuz, exploatare sau neglijare a copiilor.

Taxă de acces la Fontana di Trevi, vizitată anual de milioane de turiști