Tânăr condamnat pentru întreținerea de relații sexuale cu o minoră

Cei doi sunt încă împreună și formează o familie, deși nu s-au căsătorit

arest
arest sursa foto pixabay

Un vrâncean în vârstă de aproape 20 de ani care, în urmă cu patru ani, a întreținut relații sexuale cu o fată care avea 13 ani şi pe care a lăsat-o însărcinată, va fi sub supravegherea serviciului de probațiune timp de câteva luni, potrivit ziare.com.

Acest lucru chiar dacă cei doi sunt încă împreună și formează o familie, deși nu s-au căsătorit.

Tânărul a devenit suspect pentru act sexual cu un minor din momentul în care iubita sa a fost internată în spital pentru naștere. Dincolo de relația acceptată inclusiv de părinti, acesta a fost trimis in judecată. Din anchetă a rezultat că inculpatul se împrietenise cu fata de 13 ani în 2020. Ei au început să întrețină de comun acord şi relații sexuale. La scurt timp, fata a rămas gravidă, şi s-au mutat la domiciliul părinților inculpatului. După ce tânăra a dat naştere unei fetițe, micuța a fost recunoscută de inculpat.

Tânărul a recunoscut fapta, specificând că știa că iubita sa avea doar 13 ani la acel moment.

Minora a precizat că este de acord cu această relație și vrea să crească împreună cu tânărul copilul rezultat, mai ales că el câştigă bani pentru întreținerea familiei. Chiar şi așa, instanța a decis să îi aplice inculpatului „măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Şi, conform legii, „asistarea zilnică este cea mai severă măsură neprivativă de libertate şi constă în obligația de a respecta un program concret, strict, stabilit de serviciul de probațiune. Măsura se ia pe o durată cuprinsă între 3 si 6 luni’.

Trei surori din Bacău în comă la spital, după ce au fost spălați pe cap cu insecticid