Ciclonul format în Europa pătrunde în România

În regiunile Moldovei și Dobrogei va pătrunde un val de aer mai rece

Septembrie
Septembrie sursa fot pixabay

Ciclonul care a afectat ultimele zile țări din Europa își face simțită prezența și în țara noastră. În regiunile Moldovei și Dobrogei va pătrunde un val de aer mai rece, care va aduce furtuni și intensificări ale vântului, potrivit stiripesurse.ro.

În restul țării, temperaturile se vor menține ridicate, în weekend urmând să fie chiar o vreme frumoasă.

De săptămâna viitoare, un val de aer mai rece va intra în țara noastră și va aduce furtuni, dar și o scădere a temperaturilor. ”În regiunile din jumătatea de est a țării, treptat, temperaturile vor scădea sub influența pătrunderii unei mase de aer mai rece, dar și de asemenea sub prezența nebulozității mai accentuate în Moldova, în Dobrogea, în partea de est Munteniei (…) Ne așteptăm ca mai afectate să fie regiuni din partea de sud a Moldovei și în banatul Dobrogei, în special în Galați și Tulcea. În urma ploilor să se acumuleze cantități mai importante de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, pe arii restrânse, nu sunt excluse fenomenele asociate instabilității atmosferice, adică descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe un orizont mai larg, weekendul care urmează să fie unul cu precipitații mai puține, deci cu o vreme în general frumoasă”, a spus Florinela Georgescu. În weekend va fi vreme frumoasă, temperaturile fiind cuprinse între 28 – 32°C, în cea mai mare parte a țării duminică. Nopțile vor fi mai răcoroase în zonele de vale din nord-est și centru, unde minimele vor coborî sub 12°C.

De la jumătatea săptămânii viitoare, pe teritoriul țării noastre va intra un val de aer mai rece, generat de o depresiune altantică, care se va extinde peste cea mai mare parte a Europei. Pe acest fond, șansele de ploaie vor crește de la o zi la alta, mai întâi în vest, iar în a doua parte a săptămânii și în celelalte regiuni. Prognozele actuale indică precipitații consistente și vom avea parte de o scădere a temperaturilor.

Interlop din Oradea arestat preventiv pentru hărțuirea soției