Mesaj RO-Alert în Constanța și Tulcea privind posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian

Populația a fost îndrumată să se adăpostească în beciuri și adăposturi de protecție civilă

Ro Alert
Ro Alert sursa foto pixabay

Un mesaj RO-Alert a fost emis duminică dimineață, în jurul orei 03:00, în județele Constanța și Tulcea prin care populația a fost avertizată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, fiind îndrumată să se adăpostească în beciuri și adăposturi de protecție civilă, potrivit g4media.ro.

Mesajul a fost primit de mai multe ori în ultimii doi ani de populația din Tulcea care era avertizată cu privire la potențialul pericol al căderii resturilor de drone în contextul războiului din Ucraina, aflată peste mal de Dunăre

Acest lucru este o premieră pentru populația din Constanța. ”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adapostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, a fost mesajul transmis de autorități.

Cele mai recente secvențe în care populația a fost avertizată cu privire la posibilitatea căderii resturilor de dronă pe teritoriul României au fost la finalul lui iulie.

Două alerte au fost emise în 24 de ore, când Rusia a atacat Ucraina cu 38 de drone de atac de tip Shahed-131/136, atacând instalații de infrastructură în mai multe direcții, și finalul lui august. În ambele cazuri, dar și în altele, Ministerul Apărării a ridicat două aeronave F-16 din Baza 86 Borcea, pentru a monitoriza situația aeriană. Anterior acestor episoade, populația din nordul județului Tulcea a fost de asemenea avertizată prin RO-Alert, cu privire la diferite fragmente care ar putea să cadă pe teritoriul localităților de la graniță.

Nou născut din Suceava, în stare gravă la spital cu fracturi și hemoragie la cap