Două minore instituționalizate din Vaslui, drogate și agresate sexual

Procurorii au cerut arestarea preventivă a bărbatului care a fost reținut inițial pentru 24 de ore

Arest
Arest sursa foto pixabay

Două minore au fost salvate dintr-un apartament de bloc după ce un bărbat le-a îmbătat, drogat și le-a violat în apartamentul său. Fetele de 14 și 15 ani figurau ca dispărute dintr-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, potrivit ziare.com.

Fetele au fost descoperite de poliție în timpul nopții de miercuri spre joi, 12 septembrie, după ce un vecin a sunat la 112 ca să se plângă de zgomotul de la 3 dimineața.

Polițiștii vasluieni au descoperit alcool și droguri când au ajuns la apartamentul unde se dădea petrecerea. „În dimineața de 11 septembrie 2024, în jurul orei 03.50, în urma unui apel în sistemul 112, prin care se reclama tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost depistat un bărbat, în locuința sa din municipiul Vaslui, alături de alte persoane, printre care și două minore, de 14 și respectiv 15 ani, constatându-se că ar fi consumat alcool și substanțe psihoactive puse la dispoziție de către bărbat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliție al Județului Vaslui, Oana Șopu.

Cele două fete erau instituționalizate într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde figurau ca dispărute.

Polițiștii au descoperit o cantitate de Brephedrone (substanță psihoactivă) și cercetările au scos la iveală faptul că proprietarul apartamentului le violase pe cele două minore după ce acestea au consumat băuturi alcoolice și substanțe cu efect psihoactiv. Dosarul penal include infracțiunile de viol săvârșit asupra unui minor și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Procurorii au cerut arestarea preventivă a bărbatului care a fost reținut inițial pentru 24 de ore.

Femeie găsită moartă într-o casă din Sibiu